A Susogó Borvendéglő belső tere teljesen megújult egy fiatal pécsi szakember tervei alapján. Szalaki Bernadett belsőépítész, a YOLOHOME ügyvezetője legutóbbi munkájának egyik kihívása, hogy a meglévő bútorok felhasználásával modernizálja és frissítse Pécs egyik nívós éttermét.
A nem csak Pécsen, de országos szinten elismert minőséget képviselő Susogó Borvendéglő belső kialakítása teljesen megújult a közelmúltban.
– Egy kellemes hangulatú belső tér tervezése volt a cél, amiben a modern és minimalista stílus mellett a hagyományoknak is dominálnia kellett. Az átalakításnál a költséghatékony megoldások nagy szerephez jutottak. A tulajdonos kérésére a bútorokat nem cseréltük le, helyette a kreatív kialakításra helyeződött a hangsúly – avatott be minket Szalaki Bernadett.
Az átalakítás során az eltérő bútorcsoportok szerint három részre különíthető el az étterem. A legszembetűnőbb hatást a helyiség új színvilágának megválasztásával és a világítástervezéssel érte el a lakberendező, melynek köszönhetően teljesen egységes, modern, friss atmoszféra jött létre.
– Mindenképpen olyan színűre szerettem volna festeni a falakat, ami a jelenlegi bútorok stílusát kiemeli, viszont egy későbbi átalakítás során akár egy teljesen eltérő belső teret is ki lehessen találni mellé. Egyértelműen a szürke dominál, amit a kék és az arany színeivel kombináltunk, hangsúlyozva ezzel az étterem lényegesebb részeit. A minél világosabb hatás kedvéért a függönyöket elhagyva az ajtókereteket, asztalokat és polcokat fehér színűre festettük. Ezeket emeli ki a több helyen megfigyelhető rejtett világítás, illetve az asztalok felett elhelyezett lámpák, pontszerűen megvilágítva a legfontosabbat: az ételeket – mondta a tervező.
[su_slider source=”media: 329605,329604,329606,329603,329602,329609,329600,329607,329608″ limit=”40″ width=”720″ height=”460″ title=”no”]
A borkínálat meghatározó része az étteremnek, így nem meglepő, hogy a korábbi elrendezéshez hasonlóan most is fontos szerepet kapott. Az alapvetően magyar pincészetek borait felvonultató kínálat az országot felöleli, bár a helyi és a környéken készített borok elsőbbséget élveznek. Ennek megfelelően a letisztult, modern térbe lépve tekintetünket a borkínálatot felvonultató, hangulatos polcok ragadják el.
– Fontos szerepe volt a boros polc kiemelésének. A korábbi sötét szín helyett ezért – hasonlóan a többi bútorhoz –, fehérre festettük. Emellett a kialakított világításnak köszönhetően lebegő hatást értünk el – emelte ki Szalaki Bernadett.
Az étterem további különlegességét a helyiségekben megfigyelhető tükrök adják.
A tervező elmondta, a tulajdonos ragaszkodott hozzá, hogy az értékes, hosszú idő óta az étterem tulajdonában lévő tükrök visszakerüljenek a felújítás után is a falakra. Ennek megfelelően, a megálmodott koncepcióhoz igazítva új helyekre téve váltak a terek lényeges elemeivé az érdekes tárgyak.
A szűkre szabott egy hónapos határidő ellenére mind a tulajdonos, mind a tervező elégedett a végeredménnyel, és bíznak benne, hogy a vendégeknek is elnyeri a tetszését a megújult belső tér.