Kedden bemutatták a Pécsi Tudományegyetem vadonatúj nemzetközi szakácskönyvét, az „50 étel a nagyvilágból” címet viselő kötetet.
A PTE hallgatói révén Algériától Vietnámig utazhatunk a gasztronómia világában.
A Pécsi Tudományegyetemen tanuló közel 4500 külföldi diák körében tavaly felhívást tettek közzé, amelyben arra kérték őket, hogy osszák meg a családjukból, hazájukból származó legautentikusabb receptet. A projekt eredménye 46 országból 50 recept lett, amelyek az 50 delicacies on Earth, avagy 50 étel a nagyvilágból című, 236 oldalas, kétnyelvű szakácskönyv alapját adják.
A receptgyűjtemény ételeiből kedden ízelítőt főzött Lokodi Ákos séf, az ételekhez pedig a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének borait kínálták.
További részletek az UnivPécs oldalán olvashatóak az eseményről.
Fotó: Csortos Szabolcs/UnivPécs