Május 4-től újra a gasztronómia, a baranyai tájak legjobb borai, ízei és illatai töltik meg a pécsi főteret, elstartolt a hagyományos, színes programoktól és jó zenéktől hangos Bor, Mámor, Pécs & Fűszerünnep!
Négy napon keresztül Pécsett minden a finom borokról, a kitűnő étkekről, az illatos fűszerekről, és a nagyszerű koncertekről fog szólni! A május 4-től 7-ig tartó Bor, Mámor, Pécs & Fűszerünnepen újra belekóstolhatunk Pécs és Baranya legízletesebb ételeibe, pálinkázhatunk, válogathatunk a remek sajtok között, táncolhatunk a helyi és országosan is ismert bandák dalaira.
Emellett elveszhetünk az Extrém Grill Bajnokság legmeredekebb ételcsodáinak látványában, és még az is kiderül, hogy melyik helyi bor nyeri a Pécs Város Bora versenyt!
A fesztivál Széchenyi téren tartott csütörtöki megnyitóján Őri László, Pécs alpolgármestere elmondta, hogy az immáron sokadik alkalommal megrendezett hagyományos fesztivál megszervezésével a kezdetben és most is az volt a városvezetés célja, hogy a pécsi fiatalokat, időseket, a pécsi családokat szólítsák meg, és hívják őket a főtérre egy pár napos közösségi programra, ahol kötetlenül beszélgethetnek, megkóstolhatják a helyi ételeket, a pécsi és Pécs-környéki borokat és végigjárhatják a pécsi kézművesek portékáit bemutató standokat.
A hét végéig tartó fesztivált a Recefice zenekar magyar népdal-feldolgozásai és a Boggie együttes jazzes dalai indították el. A fesztivál részletes programját itt olvashatják el, de érdemes követni a Bor, Mámor, Pécs & Fűszerünnep Facebook-oldalát is!