[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=RFrZDGyqjbM&feature=youtu.be” width=”660″]
Datolya, lime és gyömbér a szaloncukorban? Igen! Lánczos Sándor, pécsi gasztroblogger öt, feledhetetlen, formabontó szaloncukor receptet mutat, amik nem csak istenien néznek ki, de fantasztikusan finomak és pofon egyszerűek is. Nekünk lehet hinni: végig kóstoltuk az összeset, most pedig megmutatjuk, hogyan készülnek a csodás házi finomságok!
[box title=”Fahéjas-gyömbéres és kókuszos-lime-os ” box_color=”#5dc553″]
Hozzávalók:
- 20 dkg mandula
- 15 dkg porcukor
- mandula aroma
- víz
Elkészítés: Csupán annyit kell tennünk, hogy összekeverjük a fenti hozzávalókat, a masszát elfelezve pedig hozzáadunk egy csipetnyi fahéjat és gyömbér reszeléket az egyik részhez, a másikhoz pedig a lime héjának reszelékét és egy kis kókuszreszeléket – mindent ízlés szerinti mennyiségben![/box]
[box title=”Kókuszos” box_color=”#4dc683″]
Hozzávalók:
- 100 gramm vaj
- fél teáskanál vanília aroma
- fél teáskanál kókusz aroma
- 2 evőkanál kókusztej
- 170 gramm porcukor
- 200 gramm kókuszreszelék
Elkészítés: A vajat keverjük habosra a porcukorral, és addig keverjük amíg „morzsás” állagú nem lesz. Ezután minden további hozzávaló mehet bele, ezzel készen is vagyunk, már csak formáznunk kell a szaloncukrokat![/box]
[box title=”Datolyás” box_color=”#469ad3″]
Hozzávalók:
- 100 gramm mandula
- 30 gramm pekán dió
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál szerecsendió
- negyed teáskanál szegfűszeg
- csipetnyi gyömbérpor
- datolya
Elkészítés: A magokat alaposan daráljuk össze robotgéppel, majd adjuk hozzá a kimagozott datolyákat ízlés szerint, és daráljuk tovább. Ezután megint minden mehet egybe, jól keverjük el, és máris kész a datolyás szaloncukor masszánk, már csak formáznunk kell![/box]
[box title=”Fehér csokis citromos” box_color=”#9a65d7″]
Hozzávalók:
- 1 dl tejszín
- 1 citrom héja
- 1 tábla fehér csoki
- 50 g vaj
- 2 teáskanál citromlé
Elkészítés: A tejszínt felforraljuk a citrom héjával, majd félretesszük. A csokit megolvasztjuk gőz fölött, majd megint minden mehet egybe, alaposan keverjük el. Ezt ki kell hűtenünk kicsit, hogy formázható állagú masszát kapjunk, majd vizes kézzel már készíthetjük is a szaloncukrokat![/box]