-3 C
Pécs
hétfő, november 18, 2024
KezdőlapCsemegeEzért nem rohad a mekis burger

Ezért nem rohad a mekis burger

Néhány hete Ausztráliában előkerült egy idén 20 éves sajtburger a McDonald’s-ból, aminek ránézésre semmi baja sincs, úgyhogy megint bejárták az internetet azok a hőbörgések, hogy persze, mert a mekis kaja műanyag, ennél jobb bizonyíték nincs rá. A Velvet.hu elemezte a kérdéskört.

A Velvet azt írta, hogy a McDonald’s 2012-ben hivatalos oldalán megválaszolta a kérdést.

De a Serious Eats blog szakács végzettségű szerzője 2010-ben tudományos alapossággal tett pontot az ügy végére, és pontosan arra jutott, mint a McDonald’s a saját válaszában, neki már csak el lehet hinni, hogy miről van szó.

A trükk, hogy a hamburgereknek meglepően nagy a felületük a méretükhöz képest – írja a Velvet – ezért gyorsan tud belőlük párologni a nedvesség, ami nagyban elősegíti azt, hogy hamarabb száradjanak ki, mint hogy elkezdenek rohadni.

Ezzel valószínűleg a McDonald’s is tisztában van, és nem véletlenül készítenek ilyen hamburgereket. Ehhez jön még hozzá az is, hogy a burgerben található hús gyakorlatilag steril. Nagyon magas hőfokon sütik hosszú perceken keresztül, minden baktérium elpusztul rajta, ezért ha a hamburger nem találkozik semmilyen baktériummal, ami beindíthatná a rohadást és a penészedést. Csak szépen kiszárad, és mivel a hamburger felépítése miatt nagyon gyorsan távozik belőle a nedvesség, így a baktériumoknak nagyon kevés idejük van arra, hogy a nedves környezetben megkezdjék a rohasztást.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő