Hirdetés

Karácsony előtt egy héttel már a legtöbb háziasszony – vagy férfi – tudja, hogy mit fog tenni az ünnepi asztalra. A bevásárlás azonban még hátravan, ami egyben nagy dilemma: hol és mikor vegyük a halat vagy a húst, és hogyan tároljuk a felhasználás pillanatáig. Minden kérdésre megpróbálunk választ adni.

Mikor vegyük meg?

Természetesen minden hús ízletesebb frissen, ezért ha nem bánjuk a tömeget, akkor elég csak szombaton, vagy ha nyitva van a kedvenc húsboltunk, akkor vasárnap beszerezni az árut. Ha inkább elkerülnénk a hatalmas emberáradatot, akkor érdemes már a hét elején beszerezni a portékát, és lefagyasztani az ünnepekig.

Felóber Krisztián, a pécsi Gastropolitan húsbolt tulajdonosa hangsúlyozza, hogy bármikor vesszük meg a húst, mindenképpen rendeljük be előre az árustól, mert hoppon maradhatunk, ha az utolsó napokban minden üzlet ki lesz fosztva.

Hogyan tároljuk?

Ha már a hét elején be akarjuk szerezni az árut és a fagyasztás mellett tesszük le a voksunkat, akkor a legjobb, amit tehetünk, ha vákuumcsomagolásban tesszük el a halat, vagy a húst. Nem kell ehhez méregdrága vákuumozó gépet beszerezni, egy egyszerű praktikával könnyedén zárhatjuk légmentesen a zacskót.

[su_box title=”Vákuumcsomagolás otthon” style=”soft” box_color=”#85a97b” radius=”2″]Nincs másra szükségünk, csak egy légmentes tasakra és egy nagy tál vízre. Tegyük bele a húst a tasakba, és zárjuk le majdnem teljesen: egy kis rést hagyjunk, hogy kiszökhessen a maradék levegő. Tegyük a tál vízbe lassan, így a víz természetesen össze fogja zárni a zacskónkat, végül pedig, amikor már majdnem elmerült az egész tasak a vízben, zárjuk le a maradék rést is.[/su_box]

Íme egy videó a módszerről:

A fagyasztott halak sem ördögtől valóak, egy „titka” van a fagyasztott hal íze megőrzésének: a lassú kiengedés. Az elkészítés előtti napon vegyük ki a fagyasztóból, és hűtőbe téve lassan, egy nap alatt olvasszuk fel.

Hol vegyük a halat, húst?

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük Pécs húsboltjait, hentesüzleteit és halboltjait, hogy ne kelljen keresgélni. Figyelem, ahogy már említettük, ha utolsó napokra hagyjuk a bevásárlást, érdemes megrendelni az árut előre.

Húsboltok, hentesüzletek:

Friss hal- és élőhal-lelőhelyek:

Hirdetés