1 C
Pécs
vasárnap, november 17, 2024
KezdőlapPécs AktuálHabzóbor Pécs szívében? Teszteltük az Oaksot!

Habzóbor Pécs szívében? Teszteltük az Oaksot!

Az elmúlt hónapokban több cikkünk is született új, hiánypótló belvárosi üzletek bemutatásáról. Egyre több a minőségi ételeket és italokat kínáló vendéglátóegység, a napokban az Oaks borbár és kávézó nyitott ki, ahol helyi termelők sajtjait és sonkakülönlegességeit kóstolhatjuk meg. Ám fő profiljuk a régió borászatainak finomabbnál finomabb nedűinek bemutatása, havonta változó kiemelt ajánlattal. 

Jól megszokott tesztelő brigádunkkal elsőre szkeptikusan álltunk a helyhez, hiszen pár hónapon belül a harmadik borbárként nyitott ki az Oaks Pécs belvárosában. A Széchenyi tér 17. szám alatti hely közvetlen közelségében működik töretlen sikerrel két borbár és egy söröző is, ami erősen megkérdőjelezi a hosszú távú sikert, de tesztünk eredménye azonban meggyőzött bennünket, hogy ide érdemes eljönni.

A kiszolgálás kedves, a sommelier tudja a dolgát, a hangulat páratlan és persze a kilátás is fantasztikus; mintha a téren üldögélnénk, ahogy tinédzser korunkban tettük. Még a nyárfáról potyogó sárga virág sem zavart, hozzátartozott a fülledt pécsi nyár hangulathoz. Brigádunk egy sonkatálat, sajttálat és egy spanyol tapastálat kóstolt, ittunk limonádét és szörpöt is, de a kávé sem maradhatott el. Íme ítéletünk:

Első tesztelő

Egy spanyol tapastálat kértünk, ami – picit hosszas várakozás után – szépen és gusztusosan tálalva érkezett meg asztalunkhoz. Az étel finom és jól megkomponált volt. Hiányoltam a kenyeret a tálhoz, ezt kérésünkre azonban készségesen pótolta az üzletvezető. Az étterem/borbár elképzelése egyébként az, hogy a borokhoz „csipegetni valókat” kínálnak, ételek szempontjából a választék három előételt (sajttál, sonkatál, tapastál) és két főfogást (grillezett csirkét, illetve szűzérmét salátaágyon) foglal magába. Az üzletvezető viszont azt mondta, hogy ezt a későbbiekben igény szerint bővítenék.
Kiemelendő az üzletvezető segítőkész udvariassága, felkészültsége, főként a borkínálat ismertetésénél nyűgözött le tudásával. Amilyen hiányosságuk volt, bizonyára a kezdeti tapasztalatlanságnak és a „friss” nyitásnak tudható be.

Második tesztelő

A spanyol tapastálon nagyon ízlett a pármai sonka, a különböző sajtkülönlegességek és a fürjtojás, melyek egy része környékbeli termelőktől származik. A borkínálat nem a legismertebb termelőket vonultatja fel, de ez is a koncepció, hogy elsősorban a régió borvidékeinek kínálatát prezentálják. A sommelier tudja a dolgát, a heti borkínálat mindig változik.

Jó pont, hogy a kávét egy szekszárdi mikropörkölőből szerzik be, kisszériás, prémium kávékat kóstolhatunk itt. A terasz kényelmes, el lehet itt üldögélni egy-két órát simán, ha az embernek van egy üres délutánja.

Harmadik tesztelő

A sajttál fenomenális volt, a vajpuha kecskesajttól elkezdve a kemény parmezánig mindenféle sajtkülönlegességet kóstolhattunk, a tálon pedig egy csipetnyi medvehagyma pesztó tett pontot az i-re. A fürjtojás igazán különleges ízélményt adott, a leheletnyi vékonyra szelt pármai sonka is igazán ízletes volt.

A szörpökhöz, a limonádékhoz az alapanyagokat egy környékbeli gyümölcstermelőtől szerzik, ami plusz pont. A borkínálat ígéretes, az üzletvezető pontosan tudja, hogy melyik ételhez milyen bor illik, és egy meleg nyári napra mit érdemes ajánlani a szomjas pécsieknek. Az ételkínálat kicsit szegényes, de a nyitási tapasztalatokból építkeznek majd, és az igényekhez mérten bővíteni fogják az étlapot is, állítják. Ha több időnk lett volna, biztos elüldögéltünk volna még a kényelmes teraszon, és beszélgetünk az üzletvezetővel, aki minden kérdésünkre készségesen válaszolt.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő