1 C
Pécs
hétfő, november 18, 2024
KezdőlapAbszolút NőHűsítő menü meleg napokra

Hűsítő menü meleg napokra

Otthon a hatalmas hőségben az embernek egyszerűen nincs kedve a forró olaj fölé állni, vagy a sütővel babrálni. Ezért mutatunk egy menü ötletet azokra a napokra, amikor hanyagolnánk a plusz forróságot, ugyanakkor szeretnénk jóllakatni a családot. 

Íme a menü, levessel, főétellel és desszerttel. A menüsor összeállításában Lánczos Sándor, a pécsi Fahéjas Kávé elnevezésű gasztroblog szerkesztője segített az Abszolút Nőnek.

[box title=”Pezsgős gyümölcsleves” box_color=”#db7676″]

Hozzávalók:

  • 250 g gyümölcs
  • 2 dl pezsgő
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 nagy csokor menta
  • 1 dl tejszín
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A leveshez az alapanyagokat – mindent – tegyük egy turmixgépbe, turmixoljuk le, és már kész is. Tálaláskor öntsük tányérba a levest, szárított mentával szórjuk meg.[/box]

gyümölcsleves

[box title=”Kuszkusz saláta friss zöldségekkel és tonhallal” box_color=”#71cb84″]

Hozzávalók:

  • kuszkusz
  • zöldségek – paradicsom, paprika, uborka
  • fűszernövények
  • olíva olaj
  • 1 konzerv tonhal, vagy maradék hús

Elkészítés:

Forraljunk a kuszkuszhoz megfelelő mennyiségű vizet, a dobozon található utasítások alapján. Közben a zöldségeket vágjuk ízlésünknek megfelelő méretűre. Ha van maradék hús, akkor azt is, de egy konzerv tonhal is tökéletesen megfelel, hogy legyen a salátában egy kis „tartalom”. A kuszkuszt forrázzuk le, majd letakarva pihentessük, hogy magába szívja a vizet, és megpuhuljon. Közben befejezhetjük a darabolást. Amint a kuszkusz elkészül, villával lazítsuk fel, majd a zöldségeinket és a tonhalat óvatosan keverjük bele.Tálaláskor locsoljuk meg kevés olíva olajjal, esetleg balzsam ecettel, valamint szórjuk meg friss fűszernövénnyel – petrezselyemmel, korianderrel, mentával, citromfűvel és bazsalikommal, ízlés szerint.[/box]

Kuszkusz

[box title=”Sajttorta sütés nélkül” box_color=”#e7c464″]

Hozzávalók:

  • 1 doboz mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 50 g vaj
  • 3 ek méz
  • 150 g bármilyen keksz
  • fél citrom leve
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 nagy banán
  • pár menta levél
  • csoki díszítéshez

Elkészítés:

A kekszet törjük apró darabokra, akár porrá, majd a felmelegített vajjal, és 1 ek mézzel készítsünk „tésztát” belőle. Ezt tegyük bármilyen formába, a csatos tortaforma jó megoldás, és abba nyomkodjuk, nyújtsuk szét a tésztát – érdemes az aljára sütőpapírt helyezni. Tegyük hűtőbe, hogy kicsit keményedjen. Közben egy tálba keverjük össze a mascarponét és a tejszínt a maradék mézzel. Reszeljük bele a citrom héjat, és facsarjuk bele a citrom levét. Vigyázzunk, magok ne kerüljenek bele! Dolgozzuk jól össze, kézzel vagy keverőgéppel. A banánt szeleteljük fel, és apránként tegyük a krémbe, majd egy spatulával óvatosan forgassuk bele. A mentaleveleket tépdessük bele, és tegyünk ugyanúgy, mint a banán esetében. A lényeg, hogy óvatosan dolgozzunk! A tortaformát vegyük ki a hűtőből, és a krémet öntsük a „tésztára”. A spatulával szépen egyengessük el, és mehet a hűtőbe pár órára. Tálalás előtt a csokiból késsel húzzunk forgácsot, azzal díszítsük.[/box]

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő