Augusztus 20-tól árulják az édességeket országszerte – írja a cukraszat.net.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenötödik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kapcsolódva.
Az idei győztes a budapesti Habcsók Cukrászda mesterének, Fodor Sándornak Napraforgó elnevezésű tortája lett, amelynek főbb alkotóelemei a pirított napraforgó, a vilmoskörte, a méz és a csokoládé – a nyári napraforgómezők inspirálták a finom sütit.
Magyarország idei cukormentes tortája pedig a Beszterce rózsája lett, melyet a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián készített, a tortában a sárgabaracké a főszerep: a gyümölcs több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik, sőt a piskótában is szerepel a barackmagliszt. Mint írja a cukraszat.net,
[su_quote]a barack friss íze remekül passzol a dióval és az étcsokoládéval, a párosítás a tradicionális magyar süteményeket idézi.[/su_quote]
Az ipartestület a napokban közzétette az ország tortáját készítő cukrászdák listáját, az édesszájúak nagy örömére több pécsi cuki is árulja majd a finomságokat, megkóstolhatjuk például a Frey, a Mecsek, a Kovács, a Magda, a Trüffel cukrászdában, valamint a Mischler cukrászműhelyben, a Jégkuckóban és a Pécsi Zserbóban.
A teljes országos lista itt érhető el, de várhatóan még bővülni fog.