Sajnos több kedvenc vendéglátóhelyünk esett a koronavírus áldozatául, a pécsi belvárosban sorra zárnak be szuper éttermek. Szerencsére azért akadnak olyanok is, akik ebben a bizonytalan helyzetben is állják a sarat, sőt belevágnak egy-egy új hely megnyitásába is. Sorozatunkban ezúttal 3+1 egységet mutatunk be.
TUYA – a Pollack strandon: ahol még a lángost és a mohitot is újragondolják
Június 12-én került sor a frappáns nevű strandbüfé megnyitójára, melyen közel 200 vendég vett részt. Azóta minden nap – már amikor az időjárás engedte – fáradhatatlanul melóztak, nyitvatartásuk független a strandétól, sőt jövőre már a strandszezon előtt szeretnének kinyitni. Lapunknak a csapat tagjai elmondták, az étlap összeállításakor azt tartották elsődlegesnek, hogy olyan menüt tudjanak kínálni, ami kiszolgálja a strand közönségét napközben, este pedig koktélozáshoz is megállja a helyét.
Állandó kínálatukban szerepel a különleges római pizza, ami 48 órát érlelődik a hűtőben, a lassú kelesztés miatt pedig könnyű és levegős lesz. Az ötféle változó pizzán kívül a legnépszerűbb ételük a kemencés hot-dog, melyet 3 különböző sajttal és feltéttel választhatnak a korgó pocakkal érkezők. A lángos alternatívájaként burgonyafánkot kínálnak szintén 3 különböző ízvilágban, az eddigi legnépszerűbb a juhtúrós-baconcsipszes. Az állandó ételeken felül minden héten készülnek valamilyen különleges ajánlattal is. Mindemellett több variációt kínálnak az olyan népszerű italokból, mint a mohito, vagy az Aperol Spritz.
Végre újra jókat ehetünk-ihatunk a Malomvölgyi-tónál: vár a Borzi Pisztrángozó!
Idén júliusban nyitott a Malomvölgyi Parkerdőben található vendéglátóhely. Az épületben előtte is büfé működött, de – mint azt a büfé tulajdonosa elmondta – vendégeik szerint a jelenlétük „hiánypótló” volt, mind látványban, mind funkciójában. Kökényből és Keszüből ugyanis akár sétával elérhetőek, de sokan Kertvárosból is gyalog érkeznek hozzájuk. Jelenleg keddtől vasárnapig 12-20 óra között tart nyitva a vendéglátóegység, a tervük pedig az, hogy ősszel és télen is folyamatos nyitvatartással várják majd vendégeiket.
Ételek terén a legnagyobb hangsúlyt a friss pisztrángra fektetik: a halak egy 24 órás pácot kapnak, ezt követően fűszervajjal a hasukban sülnek ropogósra vaslapon, kevés olívaolajon. A pisztráng semmilyen bundát nem kap, tehát gluténérzékenyek is fogyaszthatják. De gondolnak azokra is, akik nem esznek halat, őket pulled pork termékekkel várják. Itallapjukon a Belward Pincészet borai szerepelnek széles választékban, de kézműves főzött fagyi is kapható.
„Fontos célunk, hogy megszerettessük a halételeket, így az állandóan étlapon szereplő pisztrángon kívül hetente kínálunk más vaslapon sült halakat és más halételeket is, mint például tengeri süllőt, harcsát, aranydurbincsot. Ez mindig beszerzés függvénye, azt készítjük el, amihez frissen hozzájutunk. Fontos, hogy helyi vagy közeli termelőktől szerezzük be, amit csak lehet. Vendégeinktől eddig csak pozitív visszajelzés érkezett, nagyon sokan már rendszeresen visszatérnek és szívesen kóstolják meg újdonságainkat. Szerintünk a környezet szépsége, a harmonikus ízek és a konzekvensen jó minőség tesz minket vonzóvá és egyre népszerűbbé” – mondták el lapunknak Bárány Melinda és Fülöp Szabolcs tulajdonosok.
Szívvel-lélekkel készül minden a PUSZI Caféban!
A szeretet, a szerelem, a jókedv, a barátság szimbóluma is egyben a kávézót üzemeltető pár egyik kedvenc magyar szava; ami mi más lehetne, mint a puszi! Ezért is választották ezt a nevet különleges kávézójuknak. Hogy miért más, mint a többi uránvárosi hely? Azért, mert mind az iskoláskorú gyerekek, mind a felnőtt baráti társaságok vagy családok is megtalálják a nekik való ételt és italt egyaránt.
Házi jellegű hamburgerek, trendi és változatos napi ebédajánlatok, a városban csak itt kapható cseh sör, finom palacsinták és sütemények, valamint nyilván minőségi kávék várják többek között a pécsieket a márciusban nyitott vendéglátóhelyen. Habár a járványhelyzet kellős közepén nyilván nekik is meggyűlt a bajuk a korona okozta nehézségekkel, lelkesedésük töretlen.
A hely tulajdonosa, Pálhegyi Attila lapunknak elárulta, hogy amint szeptemberben visszatértek megérdemelt nyári szünetükből, az eddigi sikeren felbuzdulva újabb ötletekkel és koncepcióval lepik majd meg a helyieket.
+1 jó hír: újranyit a pécsiek nagy kedvence, a Tex-Mex Mexikói Étterem!
A helyiek nagy bánatára zárt be a mindig telt házzal üzemelő, imádott mexikói étterem. Nagy örömünkre augusztus 21-én újra kinyitotta kapuit a vendéglátóegység, így reményeink szerint innentől újra kedvünkre dönthetjük magunkba a fajitást, a quesadillát, a tequilát, a margarita koktélt, de akár a churrost is!