8 C
Pécs
kedd, november 5, 2024
KezdőlapAbszolút NőFészekKönnyű, gyors vacsorák

Könnyű, gyors vacsorák

Este, a munkából hazaesve, már keveseknek van kedve/ideje főzőcskézni, ezért általában marad a szendvics. Pedig sokféle könnyű és villámgyors étel létezik. Mutatunk három receptet, amikből pillanatok alatt ízletes vacsorát lehet varázsolni. 

 [box title=”Karottasaláta” box_color=”#f2954c”]Hozzávalók:

– 50 dkg sárgarépa
– 1 dl citromlé
– 50 dkg alma
– 2 ek. méz
– 2 db narancs
– 1 dl narancslé
– 1 dl száraz fehérbor
– 15 dkg Edami sajt
– 1 csomó petrezselyemzöld

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát lereszeljük és meglocsoljuk citromlével. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a mézzel együtt folyamatosan hozzákeverjük a reszelt répához. A narancscikkekkel, a narancslével és a fehérborral is összekeverjük, majd reszelt sajttal és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.  [/box]

karotta saláta

[box title=”Citromos-avokádós pulykamell saláta” box_color=”#7aca4a”]Hozzávalók:

– 1 db avokádó
– 1 db citrom
– 1 db körte
– 60 dkg pulykamell
– csipet só
– csipet őrölt fehérbors
– 1 dl olívaolaj
– 1 db kaliforniai paprika
– csipet cayenne bors
– 10 dkg olívabogyó
– 450 g joghurt

Elkészítés: 

Az avokádót hosszában kettévágjuk, magját kiszedjük, majd a gyümölcsöt óvatosan meghámozzuk, ezután vékony szeletekre vágjuk és a levével meglocsoljuk. A meghámozott és felszeletelt körtét hozzákeverjük az avokádóhoz. A pulykamellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, megszórjuk őrült fehérborossal, és egy serpenyőben forró olívaolajon megpirítjuk. A szeletekre vágott kaliforniai paprikát a megpirított pulykamellhez adjuk, cayenne borssal ízesítjük, majd óvatosan összekeverjük az avokádóval, a körtével és a magozott olívabogyóval, a végén fokozatosan a joghurtot is hozzákeverjük. [/box]

avokádó

[box title=”Vegyes zöldség kókusszal” box_color=”#f4e962″ title_color=”#777530″]Hozzávalók

– 1 db padlizsán
– 30 dkg sárgarépa
– 30 dkg zöldbab
– 1 db bébikukorica konzerv
– 8 db chilipaprika
– 1 csokor citromfű
– 1 db lime
– 3 dl olaj
– 2dl tej
– 15 dkg kókuszreszelék
– 3 dl szójaszósz
– 1 csokor bazsalikom

Elkészítés:

A kókuszreszeléket tejbe áztatjuk, és pár percig állni hagyjuk. A padlizsánt és a sárgarépát megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A bébikukoricát hosszában négyfelé, a zöldbabot 4-5 cm-es darabokra szeleteljük, A lime héját lereszeljük, majd a chilipaprikával és a citromfűvel együtt összetörjük. Az olajat wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a fűszerőrleményt, ráöntjük a tejbe áztatott kókuszreszeléket, a szójaszószt  és a bazsalikomot. Mikor forr, hozzáadjuk a zöldségeket, és kb. 8-10 percig pirítjuk, míg a sárgarépa megpuhul. Tálalás előtt szójaszósszal és apróra vágott bazsalikommal ízesítjük.  [/box]

bébikukorica

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő