Hirdetés

Idén is megrendezték a Pécs Napja Aradon elnevezésű testvérvárosi programot Aradon, amelyen az érdeklődők egy válogatást ismerhettek meg az első pécsi Nemzetközi Grafikai Fesztiválon bemutatott alkotásokból.

Pécs és Arad 2003 óta ápol szoros partneri kapcsolatot, amit 2008-ban mélyítettek el a testvérvárosi szerződés megkötésével. A két város 15 évre visszamenő jó viszonyát példázza, hogy idén is megszervezték az Aradi Napok során a Pécs Napja Aradon rendezvényt, amelyen a városvezetés Pécs kulturális értékeit mutatta be az érdeklődőknek.

A hagyományos rendezvényen a pécsi önkormányzatot többek között Péterffy Attila polgármester és Zag Gábor alpolgármester képviselte. A program során egy pécsi kiállítás megnyitóján és egy orgonakoncerten vettek részt, valamint egyeztetettek a városok közti kapcsolat további elmélyítése érdekében.

Mint az Zag Gábor Facebook-bejegyzéséből kiderült, az Aradon megnyílt kiállítás során az érdeklődők egy válogatást ismerhettek meg az első pécsi Nemzetközi Grafikai Fesztivál, a GraphicPécs során bemutatott munkákból.

„Pécs számára rendkívül fontos közös hagyományaink ápolása, a városaink közti kötelék, mely az évek során kiterjedt az élet számos területére. Nagy öröm, hogy a városaink közti kapcsolat nemcsak protokolláris, hanem valódi, tevékeny együttműködésről szól, melyet az elmúlt évek során sikerült még inkább megerősíteni. A jövőben is törekedni fogunk arra, hogy a településeink közti jó viszony megmaradjon” – írja az alpolgármester.

A városvezetők a kiállítást követően dr. Balatoni Sándor orgonaművész és Schultz Jennyfer operaénekes orgonakoncertjét tekintették meg a Kultúrpalota hangversenytermében, mely előtt Péterffy Attila és Călin Bibarț, Arad polgármestere mondott köszöntőt.

Az aradi programnak lesz folytatása Pécsen, hiszen a Pécsi Napok keretén belül megrendezik az Arad Napja Pécsen eseményt.

Galéria:

Hirdetés