Testvére intenzív osztályra került, de már jobban van.
Bejárta a sajtót egy napokban történt tragikus baranyai eset: egy férfi meghalt, testvére pedig az intenzív osztályra került, miután egy siklósi áruházban leértékelt élelmiszert vettek és azt megették. Az elhunyt férfi testvére már jobban van, kiengedték a kórházból és otthonában lábadozik – számolt be róla az ATV híradójában.
A csatorna kereste az rendőrséget is az üggyel kapcsolatban, akik azt nyilatkozták, „a haláleset ügyében a Pécsi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított, és ennek részleteiről jogszabály engedélyének hiányában további tájékoztatást nem adhatnak”.
Az ATV emellett több szakértőt is kérdezett arról, mi történhetett, van-e összefüggés a haláleset és a kolbász elfogyasztása között.
- Egy húsnagykereskedés vezetője szerint az áru számos ellenőrzés után jut el a vevőhöz, az áruházláncoknak naponta naplót kell vezetniük a készítmények minőségéről.
- Belgyógyász szakorvos szerint ami igazán veszélyessé teszi a húskészítményeket, az a botulizmus, mely nem egy „ártatlan”, hányinger-hasmenéses panaszokat okozó toxin, hanem egy idegméreg, mely gyors halált is okozhat.
- Ezzel ellentétben a megkérdezett állatorvos kizártnak tartja, hogy a mai szigorú előírások mellett valaki fertőzött húst vegyen egy bevásárlóközpontban, majd annak elfogyasztása után meghaljon. Szerinte nem kizárt, hogy más, valóban mérgező (akár növényvédővel kezelt) ételt is fogyasztathatott a testvérpár.
A szakember szerint a boncolás adhat választ a halál okára.