Közleményt adtak ki a városháza aljában lévő, korábban a McDonald’s által használt ingatlanrész bérleti jogviszonyával kapcsolatban. A tavaly kiírt pályázatra egy, érvényes jelentkező volt, akivel a jelek szerint sikerült is megállapodni.
Az eredeti határidő ugyanis 2015. január 26-a volt, de azt most péntekig meghosszabbították múlt héten. Az ingatlan Király utca felőli sarkán található 448 m² (215 m² földszint, 106 m² galéria és 127 m² pince) nagyságú üzlethelyiségének 15 + 5 évre, legalább 1.100.000,- Ft + ÁFA havi bérleti díj ellenében, exkluzív vendéglátó egység kialakítása céljából írták ki a pályázatot.
A bérbeadásra kihirdetett nyilvános pályázati felhívásra egy ajánlat érkezett, mely a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek megfelel, a pályázó egyébként a legalacsonyabb bérleti díjat ajánlotta meg.
Ahogy azt korábban megírtuk, információink szerint a Jókai Bisztróhoz köthető tulajdonosi kör által vitt gazdasági társaság üzemeltetné tovább a helyet.
Január 16-ig lehetett pályázni a korábban a városháza aljában működő McDonald’s által használt ingatlanrész bérleti jogára. A határidő lejárta után informális úton annyit tudtunk meg, hogy állítólag csak egy cég jelentkezett. Információink szerint a Jókai Bisztróhoz köthető tulajdonosi kör által vitt gazdasági társaság üzemeltetné tovább a helyet.
Decemberben írta ki a város azt a pályázatot, amelyen az Árkádba költöző gyorsétterem által használt bérleti jogot lehet elnyerni.
A megadott határidőig egyetlen pályázó jelentkezett, mégpedig a Jókai téri Jókai Bisztróhoz köthető vállalkozás.
Kocsis József, a pályázó cég képviselője már korábban megelőlegezte a leendő vendéglátóhely néhány jellemzőjét. Egy olyan éttermet szeretnének, amelyben több réteg is megtalálja a kedvére valót, s ahol a kávé és a bor különleges szerepet kap.
Kocsis annyit árult el a leendő étteremről, hogy azt több partnerrel közösen üzemeltetnék és Pécs kultúrájához, gasztronómiájához járulnának hozzá értéket teremtve – már amennyiben elnyerik a bérleti jogot a várostól.
Nemcsak az ételek lennének hangsúlyosak az új étteremben, de a kávé és a bor is kiemelt szerepet kapna; utóbbi kapcsán egy különleges borbolt megnyitásában is gondolkoznak, amely az egyik legjobb lehet az országban.
A Jókai Bisztró és a Jókai Cukrászda üzemeltetője kitért arra, hogy egy olyan éttermet képzeltek el, amelyben nemcsak egy réteg találja meg számításait. Szeretnének minél nagyobb és sokszínűbb közönséget kiszolgálni, így a stílus és a kínálat ennek megfelelően alakulhat majd ki. Kocsis leszögezte azt is, hogy hosszú távon gondolkodnak.
A pénteki közlemény kapcsán kerestük Kocsis Józsefet, hogy megkérdezzük, mikor nyitnak, lesz-e például déli menüztetés, milyen ételekre lehet majd számítani a Meki helyén, s nagyjából mennyit kell költeniük az átalakításokra. Amint sikerül elérnünk, jelentkezünk a részletekkel.