Bár eredményhirdetés csak jövő héten várható, a Meki helyére pályázó cég képviselője már megelőlegezte a leendő vendéglátóhely néhány jellemzőjét. Kocsis Józsefék egy olyan éttermet szeretnének, amelyben több réteg is megtalálja a kedvére valót, s ahol a kávé és a bor különleges szerepet kap.
Mint azt a Pécsma.hu elsőként megírta, akad, aki lát fantáziát a nem olcsó, de Pécs legforgalmasabb pontján lévő helyben. Kocsis József annyit árult el a leendő étteremről, hogy azt több partnerrel közösen üzemeltetnék és Pécs kultúrájához, gasztronómiájához járulnának hozzá értéket teremtve – már amennyiben elnyerik a bérleti jogot a várostól.
Nemcsak az ételek lennének hangsúlyosak az új étteremben, de a kávé és a bor is kiemelt szerepet kapna; utóbbi kapcsán egy különleges borbolt megnyitásában is gondolkoznak, amely az egyik legjobb lehet az országban.
A Jókai Bisztró és a Jókai Cukrászda üzemeltetője kitért arra, hogy egy olyan éttermet képzeltek el, amelyben nemcsak egy réteg találja meg számításait. Szeretnének minél nagyobb és sokszínűbb közönséget kiszolgálni, így a stílus és a kínálat ennek megfelelően alakulhat majd ki. Kocsis leszögezte azt is, hogy hosszú távon gondolkodnak.