Idén a Hungast pécsi szakácsai nyertek a február 6-án megrendezett Közétkeztetési Szakácsversenyen, egy olyan menüvel, amit érdemes lenne minden városi sulimenzán és szociális otthonban bevezetni.
A Nébih, a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség közös szervezésében megvalósult háromfordulós Közétkeztetési Szakácsversenyen háromfős csapatok versenyeztek: egy teljes menü (elő- és főétel, desszert) elkészítése volt a cél, a bírák pedig a technika, az ízek és a tálalás mellett azt is figyelték, hogy az ételköltemények mennyire kivitelezhetők tényleges közétkeztetési körülmények között.
A döntőbe 39 nevezett csapat közül 12-en kerültek, közülük lett a legjobb a Hungast pécsi csapata, akik egy nem akármilyen menüvel taroltak:
Előétel: nílusi sügérkrokett, édesköményes-mézes almasaláta, zeller panna cotta és zellermajonéz
Főétel: pirított csirkemell, lecsó tartelette, snidlinges burgonyapüré, párolt zöldségek, kakukkfüves jus
Desszert: sárgabarack mousse, sable tészta, fehércsoki namelaka, maracuja gél
Íme a nyertes menü: