Pécsi étterem ugyan nem lesz ott csütörtök este az év egyik legfontosabb gasztronómiai rendezvényén, a Pécsi borvidék boraiból azonban igen széles választék mutatkozik majd be ezen az estén.
A Dining Guide január 19-én adja át a 2011-es év legjobb éttermének járó elismerést és a Top 10-be beválogatott éttermek és chef-jeik kápráztatják majd el a vendégsereget főzőtudományukkal. Itt díjazzák Kelet-Közép-Európa legjobb éttermét is. A borokról a Pécs-Mecseki Borvidék Egyesület tagjai gondoskodhatnak, hiszen az Egyesület kizárólagosságot kapott erre az estére, így 15 különböző borral igyekszik megmutatni mit is tud az ország egyik legkisebb, de legsokszínűbb borvidéke.
A megkeresett termelők mindegyike rögtön igent mondott a felkérésre így hamar kialakult a végleges lista, melyből aztán a Sofitel Hotelbe érkezők egy előre felállított kóstolási sorrend alapján megismerhetik a Pécsi borvidéket.
Termelők és boraik:
Ebner Pince (Rozé 2011, 3-as Hordó Cuvée 2008)
Eberhardt Pince (Merlot 2008, Cabernet Franc 2008)
Hárs Család Pincészete (Szajki Cirfandli 2008, Hárslevelű 2007)
Lisicza Borház (Suvignon Blanc 2011, Cabernet Franc 2009)
Planina Borház (Rozé 2011, Lárfa 2011)
Radó Pince (Cirfandli 2010, Chardonnay 2010)
Szabó Pince (Chardonnay-Zöldveltelini 2010, Zöldveltelini 2011)
Wekler Családi Pincészet (Prémium Chardonnay Barrique Selection 2008)