Nassolás nélkül nem telhet el nap, filmnézés vagy lazítás. Sok nő szeret csak úgy rágcsálni, amit persze lehet súlyunkat nem kímélő módon is, de lehet akár egészségesen is végezni. Mi ez utóbbit preferáljuk, ezért összeszedtük, hogy ha ránk tör a ropogtathatnék, akkor mihez nyúljunk!
Ha ropogósra és édesre vágysz…
A kókuszdió húsa nagyon ízletes, édes, lassan fogy és még ropogós is. Nem lőhetünk mellé egy kókusz vásárlásával – maximum a megtörésével lehet egy kis gondunk. A kókusztej is isteni finom, kikaparva a gyümölcs húsát és csíkokra vágva pedig órákig tudjuk ropogtatni a fehér mannát.
Ha ropogósra és sósra vágysz…
A pattogatott kukorica a hiedelmekkel ellentétben hibátlan megoldás nassolásra. Tökéletesen biztosítja a rágás élményét, miközben rostokkal látja el a szervezetet, de kalóriában szegény. A mértékre azonban ügyeljünk – a kevesebb több -, valamint óvakodjunk a sajtos és a vajas ízesítésektől, mert ezek már sokkal több káros anyagot tartalmaznak, mint gondolnánk.
Ha omlósra és olaszra vágysz…
Az úgynevezett caprese klasszikus olasz előétel, itthon nasinak is fantasztikus választás! Néhány mozzarella golyó, paradicsom és bazsalikomlevél felszeletelve, olívaolajjal meglocsolva, sóval és borssal ízesítve. Az biztos, hogy ízlelőbimbó nem marad szárazon, a caprese nem véletlenül olyan népszerű nem csupán Olaszországban, de hazánkban is.
Ha fűszeresre vágysz…
A bio puffasztott kölesgolyóból találunk a boltok polcain sós és fűszeres ízesítésűt is, viszont garantáltan mindkét fajta csak természetes anyagot tartalmaz. Szuper egészséges, és isteni finom nassolni való, csak természetes fűszerrel ízesítve, a chips és a tortilla tökéletes helyettesítője lehet. A bio szócskával ellátott élelmiszerekről ITT írtunk bővebben!
Ha hidegre és omlósra vágysz…
A legunalmasabb gyümölcs is isteni nassolni valóvá válik ha megfagy, ezért érdemes egy kis időre akár málnát, meggyet vagy cseresznyét a mélyhűtőbe tenni. Ám a mi kedvencünk az áfonya, ugyanis tele van antioxidánsokkal, rosttal, és kalóriatartalma igen alacsony. Tehetjük akár natúr joghurtba, de önmagában is igen ízletes.
Ha frissre és ropogósra vágysz…
Az angol zeller vagy szárzeller tele van vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal, rendkívül lédús és jót tesz az emésztésnek, valamint a leheletnek is. Apró darabokra vágva falatozhatjuk, de ha ennyi nem elég, akkor izgalmas mártogatóst is készíthetünk hozzá.
Ha semlegesre és ropogósra vágysz…
Pár szelet puffasztott rizs, jól elkészített medvehagymakrémmel (a recept ITT található) rendkívül egészséges és diétás csemege. Imádni fogjuk, ha egyszer a film mellé egy ilyen igazi kalóriaszegény finomsággal készülünk.