-2 C
Pécs
hétfő, november 18, 2024
KezdőlapAbszolút NőKolbász és bab a salátában? Naná!

Kolbász és bab a salátában? Naná!

Bár ez hatalmas tévedés, valamiért a saláta régóta úgy él a köztudatban mint a nők étele. Most ezt szeretnénk kicsit megcáfolni és mutatni pár olyan receptet, amivel még a férfiak is jóllakhatnak! Tehát következzen néhány tápanyag dús salátarecept a hétvégére az egész családnak!

[box title=”Tejfölös babsaláta” box_color=”#73c487″]

Hozzávalók:

  • só, bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 db vöröshagyma
  • cukor
  • 2 db tojássárgája
  • ecet 500 ml fehérbab

Elkészítés: Előző nap áztassuk be a babot, hogy jó puha legyen. Másnap sós vízben puhára főzzük, a tűzről levéve pedig sóval, ecettel, cukorral ízesítjük, majd ebben a lében hagyjuk kihűlni. Simára keverjük a tojássárgákat tejföllel és egy kevés páclével. Vékony karikákra vágjuk a hagymát és a leszűrt babhoz keverjük az egészet.[/box]

Babsaláta

[box title=”Lencsesaláta kolbásszal” box_color=”#7dd3ad”]

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • só, bors
  • babérlevél
  • 2 db hagyma
  • fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 ek. borecet
  • 2 ek. cukor
  • lilahagyma
  • petrezselyemzöld
  • metélőhagyma
  • 10 dkg kolbász

Elkészítés: A lencsét előző este áztassuk be. Másnap öntsük le róla a vizet, tegyük lábasba, majd újra öntsük fel annyi vízzel amennyi épphogy ellepi. Tegyük bele a babérlevelet, sót, borsot, a megpucolt hagymát és a fokhagymákat, majd főzzük puhára a lencsét. A felkarikázott kolbászt pirítsuk meg egy serpenyőben, és készítsük el hozzá az öntetet. Egy kis üvegben keverjük össze az olajat , sót, borsot , borecetet, cukrot és a kolbász zsírját. A hagymát, a metélőhagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk apróra (tehetünk még a salátához kaliforniai paprikát, spenótot és akár almát is felkockázva). A leszűrt lencsét, és a hagymákat keverjük össze, majd végül locsoljuk meg az öntettel.[/box]

Lencsesaláta

[box title=”Gombasaláta camambert-rel” box_color=”#5cb3c7″]

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 2 paradicsom
  • olívaolaj
  • 10 dkg camembert sajt
  • 3-4 fej gomba – de ízlés szerint lehet több is
  • 1 retek
  • 1 újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg salátakeverék só, bors

Elkészítés: Vágjuk kockákra a camembert sajtot. A gombát szabadítsuk meg a héjától, vágjuk szeletekre, majd csíkozzuk fel. Ehhez adjuk hozzá a nagyon apróra vágott fokhagymát és újhagymát. Borssal, sóval ízesítsük majd pároljuk puhára. A salátakeverékre szórjuk rá még az uborkát, paradicsomot, retket. A gombát és a sajtot végül oszlassuk el a saláta tetején.[/box]

Camambert

[box title=”Húsos tésztasaláta” box_color=”#8b73ce”]

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg penne
  • 1 finomra vágott vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 dl tejföl
  • csipetnyi pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellfilét vízben kis lángon főzzük puhára. Közben készítsük el a tésztát és a mártást is. A hagymát és mustárt keverjük össze egy tálban, adjuk hozzá a citromlét, sót, borsot, majd habverővel keverjük össze. Folyamatosan keverve öntsük hozzá a tejfölt, hintsük meg paprikával, és ízlés szerint ízesítsük. A húst vágjuk vékony szeletekre, és keverjük össze a tésztával és az öntettel.  [/box]

Einkorn Fusilli Tuna Salad

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő