-2 C
Pécs
hétfő, november 18, 2024
KezdőlapAbszolút NőFészekSós sütik egészséges kivitelben

Sós sütik egészséges kivitelben

Attól, hogy valaki igyekszik minél egészségesebben élni, nem kell lemondania egy kis nassiról. Mutattunk már bűnmentes édességeket és ropogtatnivalókat, most a sós süteményeken van a sor. Érdemes kipróbálni őket!

[box title=”Biscotti szezámmaggal” box_color=”#ffe763″]

Hozzávalók:

6 dkg szezámmag
3 dkg lenmag
6 dkg dió
1/2 tk. szódabikarbóna
1 tk. só
2 tojás
30 ml olívaolaj
1 dl víz

Elkészítés:

Dobd be az aprítóba a magokat, verd fel a tojásokat a sóval, az olajjal és a vízzel. Keverd el a ledarált magokat a szódabikarbónával, majd add hozzá a felvert tojáshoz. Öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig. A sütőből kivéve hagyd kicsit kihűlni, majd szeleteld fel vékonyan és tedd vissza mindkét oldalát 10-10 percre pirulni.[/box]

biscotti

[box title=”Snidlinges-szalonnás pogácsa” box_color=”#ffe763″]

Hozzávalók:

1 csokor snidling
2-3 szelet bacon pirítva
1/2 bögre párolt karfiolpüré
1/2 bögre kókuszolaj
1/2 bögre kókuszliszt
3 tojás
1 ek. citromlé
1 tk. szódabikarbóna
1/2 tk. só

Elkészítés:

Keverd össze először a száraz összetevőket (kókuszliszt, só, szódabikarbóna), ehhez add hozzá a karfiolpürét, a citromlevet és a kókuszolajat és keverd el az egészet simára. Végül add hozzá a tojást és a bacont. Formázz a tésztából kicsi pogácsákat és tedd őket tepsibe. 10-15 perc alatt megsülnek 180 fokos sütőben.[/box]

snidlinges pogácsa

[box title=”Zabpelyhes keksz” box_color=”#ffe763″]

Hozzávalók:

2 tojás
3 ek. tejföl
5 ek. liszt
1/3 cs. sütőpor
20 dkg zabpehely
25 dkg sajt

Elkészítés:

Gyúrj tésztát a hozzávalókból, pihentesd a hűtőben legalább egy órán keresztül. Formázz a tenyereddel gömböket, lapítsd őket minél vékonyabbra (így lesznek ropogósak). Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd aranybarnára.[/box]

zabpehelykeksz

[box title=”Sajtos falatok” box_color=”#ffe763″]

Hozzávalók:

10 dkg tejföl
5 dkg parmezán sajt
1 g cheddar sajt
5 dkg tápiókaliszt

Elkészítés:

Keverd el a lisztet először a tejföllel, majd a sajtokkal. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgass kanállal formázott kb. 4 cm átmérőjű golyókat. 180 fokra előmelegített sütőben hagyd megpirulni kb. 30 perc alatt, de közben ne nyisd ki a sütő ajtaját.[/box]

sajtos süti

[box title=”Parmezános-krumplis keksz” box_color=”#ffe763″]

Hozzávalók:

6 dkg vaj
15 dkg burgonyapüré
4 dkg reszelt parmezán sajt
13 dkg tönkölybúzaliszt
1 tk. bazsalikom
1 tk. oregánó
1 tk. (négyszínű) bors
2 tk. só

Elkészítés:

Gyúrd össze az összes hozzávalót robotgépben, majd csomagold fóliába és tedd a hűtőbe pihenni fél órára. Oszd a tésztát két részre, nyújtsd ki őket kb. 2 milliméter vékonyra, majd a sodrófa segítségével (erre tekerd fel) fektesd a lapokat egymásra sütőpapírral bélelt tepsiben. Szeleteld fel derelyevágóval, majd mehet a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 10 perc alatt megsül.[/box]

sós süti

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő