Ha fogyózol vagy csak egyszerűen kerülöd a kenyeret, akkor a szendvics és a hamburger nem a legjobb választás. Vagy mégis? Cikkünkben összeszedtünk kreatív, egészséges recept ötleteket arra az esetre, ha mégis a burger mellett döntenénk, de a kenyeret hanyagolnánk! Íme néhány kenyér nélküli szendvics praktika.
[box title=”Salátalevélbe tekert szendvics” box_color=”#5ac992″]
Hozzávalók:
- fejes vagy jégsaláta levelek
- garnélarák
- reszelt sajt
- paradicsom
- kockára vágott uborka
Elkészítés: Ha reggelente szendviccsel nyitod a napod, akkor ez az alternatív megoldás a kedvenced lesz. A kenyér helyett ugyanis csak néhány levél salátát kell elővenned, és a hozzávalókat belegöngyölni a levelekbe. Tökéletes harmóniát alkot az apróra vágott uborka, paradicsom, egy kis reszelt sajt és egy maréknyi pirított garnélarák. A „szendvicset” ezután tölcsérszerűen tekerjük fel, és indulhat is a nap.[/box]
[box title=”Paradicsom burger” box_color=”#ff5c5c”]
Hozzávalók:
- paradicsom
- darált marhahús
- csili por
- bors, tengeri só
- avokádó
- görög joghurt
- majonéz
- friss citromlé
Elkészítés: Vágjuk félbe a paradicsomokat és kaparjuk ki belőle a magos részt. Az avokádót tegyük egy tálba és nyomjuk szét egy villa segítségével. Ezután adjuk hozzá a joghurtot, a majonézt, a citromlét, sót és alaposan keverjük össze. Tegyük egy másik tálba a darált marhahús és ízesítsük sóval, fekete borssal és csili porral és alaposan keverjük össze. Az avokádós krémet és a hamburgerhúst is külön-külön osszuk szét annyi egyenlő részre, amennyi burgert akarunk készíteni. A marhahús mindkét oldalát süssük ki, közepes hőfokon 2-3 perc alatt pedig süssük meg a paradicsomok belső felét. A paradicsomokra kezdjük el pakolni az avokádó krémet, majd a húst és végül a tetejére a paradicsom másik felét.[/box]
[box title=”Gluténmentes szendvics” box_color=”#85c143″]
Hozzávalók:
- puffasztott rizs szelet
- szeletelt sonka
- kígyóuborka
- cheddar sajt
- vaj
Elkészítés: A puha vajjal megkenjük a puffasztott rizs szeleteket. Az uborkát megmossuk és felszeleteljük, a sajtot lereszeljük. A vajas puffasztott rizs szeletekre ráterítjük a sonkát, majd erre kerülnek az uborkaszeletek és végül a tetejére a reszelt cheddar sajt. Természetesen ezt a receptet is variálhatjuk ízlésünk szerint, pakolhatunk a rizs szeletre még paradicsomot, fetát vagy akár tonhalat is.[/box]
[box title=”Paprika szendvics” box_color=”#609ad2″]
Hozzávalók:
- kaliforniai paprika
- sonka
- avokádó
- edámi sajt
Elkészítés: Ha nem akarunk kaliforniai paprikával dolgozni, választhatjuk a hagyományos paprikát is, csak figyeljünk arra, hogy nagyobb darabokkal dolgozzunk. A paprikát vágjuk félbe, és tegyük bele a hozzávalókat. Ízlésünk szerint variálhatjuk a „töltelékeket”, a legjobban más zöldségek, és felvágottak illenek bele.[/box]