Szenvedélyük a bor – izgalmas karácsonyi csomagok a Hetényi pincészettől!

Hirdetés

A mecseknádasdi Hetényi család már hat generációs múltra tekint vissza, ami a szőlőtermelést és borkészítést illeti. Szenvedélyük a „hegy leve”, mely mellett vendéglátással és rendezvények szervezésével is foglalkoznak. Most változatos karácsonyi ajánlataikat is bemutatjuk, hiszen az ünnepi asztalról nem hiányozhat a finom, az ételek ízvilágához legjobban passzoló ital sem. Ha pedig valaki jópofa ajándékot keres üzleti partnerének, családtagjának, jó hírünk van: megtalálta! 

Mint azt Hetényi Jánostól, a pincészet tulajdonosától megtudtuk, magyarországi német, azaz sváb családként szinte magától értetődő volt, hogy a felmenői bort készítettek. Hiszen akkoriban egyfajta „takarékpénztárként” tekintettek a szőlőre, mert a felesleget el tudták adni nehezebb időkben – fogalmazott. Hozzátette, ő édesapjától tanulta meg a szakma csínját-bínját, akitől nem csak az alapokat kapta, de a folyamatos fejlődésre való törekvést is örökölte. Így lehetséges, hogy mára a legmodernebb technológiákkal, de az évszázados hagyományokat is tiszteletben tartva működtetik családjával a közös vállalkozást.

A borász kiemelte, szerinte az embereket meg kell tanítani rá, hogy igazán értékeljék a nemes italt, emiatt borkóstolóikon is nagy hangsúlyt fektetnek az edukációra. Mint mondta, úgy véli, a karácsonyi menüt is sokkal inkább élvezheti, aki – persze mértékkel – kiegészíti az ételt a passzoló itallal.

– Volt egy időszak, mikor a címkékre is ráírtuk, milyen ételhez ajánljuk az adott bort. Én úgy gondolom azonban: a lényeg, hogy a fogyasztónak mi ízlik. Ettől függetlenül vannak tippjeink. Egy egyszerű halételhez mindenképpen fehérbor dukál, fűszerezéstől függően könnyű, vagy hosszabb érlelésű ital. Kevesen tudják, de a paprikás ételek kiegészítője a kadarka, halászléhez nem sok minden passzol jobban. A siller pedig a svábok mindennapi vörösbora volt, ez is rettentő sok ételhez társítható, még a rozénál is inkább. Csülökhöz vagy vadhúshoz testes vörösborokat ajánlok, merlot, cabernet, kékfrankos is szóba jöhet. Mi nem készítünk édes borokat, de például a csokoládés vagy fűszeres desszerthez is remek lesz például a merlot – árulta el Hetényi János.

Hetényi János és Hetényi Panna

Hetényi bort mindenkinek a karácsonyfa alá! 

A kreatív karácsonyi csomagokat a pincészet brand managere, Hetényi Panna mutatta be lapunknak, ezek egy-egy rénszarvasról kapták a nevüket: Rudolf mellett Csillag, Táncos, Üstökös és társaik is megtalálhatók az ajánlatok között.

– Az ünnepi csomagok összeállításakor figyeltünk arra, hogy mindenki számára legyen közöttük vonzó összeállítás. Így céges karácsonyi ajándék, de családi meglepetés is lehet belőlük. Nem csak a mi boraink, de más helyi termelők termékei is megtalálhatók bennük, például méz, szőlőmagolaj, tea, dugóhúzó, de még mesekönyv is. A nővérem révén pedig a DoTERRA néhány hasznos készítménye is gazdára találhat a webshopon keresztül, vagy egy-egy pincelátogatás alkalmával – foglalta össze Hetényi Panna.

Felhívta továbbá a figyelmet 24 napos ünnepi nyereményjátékukra is, ami Szekszárd, Pécs és Mecseknádasd környéki lakosokat céloz: a Facebookon minden nap közzétesznek egy posztot, amiből kiderül, mit rejt az online adventi kalendárium aktuális ablaka. Érdemes követni tehát a pincészet közösségi oldalát!

Hirdetés