2 C
Pécs
péntek, november 15, 2024
KezdőlapKorzóGasztróTöbb baranyai hely is bekerült a legjobb hazai éttermek közé

Több baranyai hely is bekerült a legjobb hazai éttermek közé

Élő közvetítésben ismertette november 3-án este a „Michelin Kalauz” (angolul Michelin Guide) az első magyarországi kiadványának listáját, melyen a több mint százéves francia étteremkalauz ismeretlen kilétű inspektorai összegyűjtötték hazánk legjobb éttermeit – méghozzá nem csak a fővárosból. Óriási dolog, hogy pécsi és környékbeli vendéglátóhelyek egyaránt szerepelnek rajta!

A 2022-es év izgalmas volt, mert első alkalommal rendeztek hazai gálát. Emellett idén először Magyarország egészéről jelentetett meg étteremlistát a francia étteremkalauz, amely eddig csak a budapesti gasztronómiai szereplőkről közölt minősítést.

Számunkra pedig a legfontosabb, hogy Baranya megye is büszkélkedhetett:

Pécsről a Morzsa, Hosszúhetényből két vendéglátóegység – az Almalomb és a Hosszú Tányér – is meghívást kaptak a fine dining legjavát méltató eseményre, de Villányból a Sauska48 is

szerepelt a legjobbak közé választott éttermek között.

Már eléhetők a baranyai éttermek is a Michelin Guide honlapon

A fenti képen is látható, hogy a kalauz nemrég új jelzést vezetett be: a négylevelű lóherét. Ezzel szimbolizálja a fenntarthatóságot, és így kíván rámutatni azokra az éttermekre, amelyek komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat és védjék a biológiai sokféleséget.

Az Almalomb is ilyen, úgynevezett „zöld csillagot” kapott.

További nagy pillanat volt, mikor első vidéki étteremként a tatai Platán Gourmet kapott nem is egy, de mindjárt két Michelin-csillagot. Az egycsillagos a „kellemes úti kitérőnek” számító és kiváló fogásokkal büszkélkedő hely, a kétcsillagosok már hosszabb kitérőt is megérnek, a háromcsillagos étterem pedig akár egy külön utazást is megér a szakmai csúcskalauz összeállítói szerint.

A teljes gála visszanézhető itt: 

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő