Szeptember végén Pécsett „Az öregedés és az idősgyógyászat kihívásai a 21. században” címmel rendezvényt szervez a Magyar Gerontológiai és Geriátriai Társaság, melyen bemutatkozik a ToTu termékcsalád is. Ezzel a tojásfehérje-alapú zsír- és szénhidrát-mentes termékcsaláddal kiválóan lehet a tehéntúrót, a sajtkrémet, a cukrászati krémeket, a tejfölt helyettesíteni úgy, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak az időskorban nélkülözhetetlen jó minőségű fehérjéket.
– A ToTu termékek tojásfehérjéből készülnek, ezért nagy mennyiségben tartalmaznak könnyen és jól felszívódó fehérjéket és tejszármazékoktól mentesek. A tejfehérjeallergiával vagy laktózérzékenységgel küzdők számára a termékcsalád tagjai kiváló lehetőséget kínálnak a megfelelő fehérjebevitelre és az idős korosztály táplálkozási szokásának és az egészségügyi szakmai igényeknek is megfelelnek. Optimális egészségügyi elvárásoknak megfelelően az emésztőrendszer életkorral járó leggyakoribb elváltozásait figyelembe véve fejlesztettük (nagy fehérjetartalom, laktóz, glutén- és tejfehérje mentesség) a termékcsaládot. Ízletességük, az idősek számára könnyű fogyaszthatóságuk mellett funkcionális élelmiszernek is tekinthetőek, ezért javasolható a mindennapi étkezésbe történő beillesztésük – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékcsaládot fejlesztő és gyártó magyar vállat részéről.
A ToTu termékcsalád egyébként remekül beillesztő a paleo és keto étrendekbe is, ill. a sportolók körében is egyre népszerűbb.
A tejtermék helyettesítőket előállító cég honlapján többet is megtudhatunk innovatív munkafolyamataikról, míg a Facebook oldalukon tejmentes receptekkel is találkozhatunk.
(x)