-0 C
Pécs
vasárnap, november 24, 2024
KezdőlapKorzóGasztróÚjra megnyílt a Corso a Színház téren - Teszteltük

Újra megnyílt a Corso a Színház téren – Teszteltük

Sorra nyitnak újra a belvárosi éttermek és bisztrók, az Áfium helyén a Hrabal söröző és étterem nyitotta meg kapuit, megnyílt a Király utcában a Vargyas vendéglő, és a Nana bisztró is. Végül az egykori  Enoteca & Bistro Corso helyén nyitott tiszta lappal a Corso Bisztró. Négyen mentünk és teszteltük.

Szeretett városunk mostanában nem produkál rosszul, ami a gasztronómiát illeti. Brunner Attila, a Blöff Bisztró séfje bronzérmes lett a Kulináris Olimpián októberben, a pécsi Susogó borvendéglő pedig 15 pontot érdemelt ki a Gault&Millau rendszerében. Sorra nyílnak a jobbnál jobb helyek, így magasra tettük a lécet a Corso Bisztró látogatása során is.

Első tesztelő: Narancsos sütőtök krémleves pirított tökmaggal, penne a la corso

A belső tér nagyon kreatívra sikerült a többi, mostanában nyitott helyhez hasonlóan. Az étterem kialakítása teljesen visszaadja a bisztró-élményt, de az árak sajnos nem. Nem napi menüt, hanem heti menüt alakítottak ki, így nem tudunk a hét minden napján változatosan menüzni.

Az ételek minőségébe nem igazán lehet belekötni, a sütőtök krémleves rendkívül gazdag és egyáltalán nem cukrozott, bár a gyömbér kicsit domináns volt. A második ételem egy otthon is könnyen elkészíthető tésztaétel volt brokkolival, tejszínes szószban. Az adag pont elég volt, többet nem igazán tudnék megenni egy mozgalmas hétköznapon. A tálalás izgalmas, kreatív volt. A beltéri zene nekem hangosnak bizonyult a barátokkal, munkatársakkal elfogyasztott ebéd mellé, a mosdó pedig sajnos nem tükrözi a hely kifinomultságát.

corso, hl02

corso, hl05


Második tesztelő: Burgonyakrémleves juhtúróval és pancetta chips-szel, hamburger

A leves kiváló, nem gondoltam volna, hogy ilyen összhangra képes a juhtúró a tejszínnel és a burgonyával, amit feldob egy szelet fűszeres olasz szalonna, és hagymamag csíra. A hamburger nagy adag, ízletes, ennek ellenére nem adott különösebb élményt. Kicsit rágósnak éreztem a húst, ami nem csoda, hiszen szürkemarha húspogácsa van benne, ami köztudottan száraz, húsa rágós, szálkás. A sült krumpli és a zsömle viszont nagyon ott van, mindkettő helyben készül, igazi alapanyagból. Kiszolgálás kedves, udvarias.

A hely viszont egy kicsit rideg. Pozitívum, hogy az asztalok kicsik, így gyorsan össze lehet rendezni a megfelelő létszám számára, nincs olyan, hogy ketten üldögélnek egy sokfős asztalnál. Kár, hogy a mellékhelyiségeket kihagyták a felújításból: a falakat még le sem takarították, az egyik piszoár nem működik, a WC fedele keresztben elrepedve.

corso, hl03

corso, hl07


Harmadik tesztelő: paradicsomleves bazsalikom pestóval és parmezánnal, penne a la corso, csokoládédesszert

Az étterem oldalát keresgetve a Facebookon teljesen összezavarodtam. A létező négy oldal közül sikerült kiválasztanom a bisztróét, de bosszankodásomat enyhítette, hogy láttam: heti menüt is ajánlanak. Korai volt az öröm, a heti menü ugyanis inkább egy heti à la carte ajánlat. Gyors és pénztárcabarát menüre ne számítsunk, mi másfél órát ültünk ott, és egy leves, főétel, desszert hármas nem oldható meg 2800 forint alatt.

Az ételek sajnos pofonegyszerűek. Paradicsomleves, rántott csirkemell, tejszínes penne. Az ízek és a tálalás csillagos ötös, a szakácsok kétség kívül tudják a dolgukat, nekem az étlap azonban nagyon egyszerűnek tűnik, és ilyen árkategóriában már várnék valami extrát is. A belső tér egyáltalán nem ragadott meg. Középszerű. Összességében egy erős közepes, az ételek tényleg nagyon finomak, a kiszolgálás extra kedves és profi, ezen kívül azonban nem ragadott meg a hely.

corso, hl04

corso, hl10


Negyedik tesztelő: paradicsomleves bazsalikomos pestóval és parmezánnal, rántott csirkemell burgonyapürével és levélsalátával, csokoládédesszert

Belépve az étterembe a hely fiatalos, trendi benyomást keltett. Ugyan ebédidő volt, de bőven válogathattunk a szabad asztalok között. A személyzet abszolút segítőkész, vidám, mosolygós, ami nagyban hozzájárul egy hely pozitív megítéléséhez. A magasan pozicionált hellyel ellentétes érzéseket kelt a berendezés minősége, a bisztró elnevezésről pedig nem a fine dining jut az ember eszébe, holott a tálalás abszolút minőséget sugall.

Paradicsomlevest ettem, ami kimondottan ízletes volt. Főételnek a csirkemelles fogást választottam burgonyapürével és leveles salátával. Finom volt, de semmi extra. Ahhoz képest, hogy ez a két fogás a heti menü része, majdnem kétezer forint volt. Szerintem – belváros ide vagy oda – ez az összeg sok egy menüért, és ezen a tálalás minősége sem segít. A desszert hozzá 790 forint volt, amely meglepetésünkre egy kisebb fagyi nagyságú csokiparfé volt. Bár meg kell hagyni, kicsiny mérete ellenére rettentő finom volt!

Ami kimondottan tetszett, hogy az étlapon feltüntették az allergéneket. Mindent összevetve az étel ugyan finom volt, a kiszolgálás kedves, bár nem a leggyorsabb, ami pedig az árazást illeti, nem hiszem, hogy sűrűn fogok ide járni.

corso, hl08

corso, hl11

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő