Nemrég adták át a Dining Guide legrangosabb hazai gasztronómiai díjait, többek között az év legjobb éttermének járó elismerést, felállítva a rangsort Magyarország legjobbjairól. A top 10-ben (sajnos) csak budapesti éttermek szerepeltek, viszont a Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz most megemlékezett az ország legjobb vidéki vendéglátóhelyeiről is, melybe az előkelő 4. helyre egy baranyai, egészen pontosan villányi étterem került, a Sauska 48.
A Dining Guide szakértő zsűrije a következőket írta a villányi Sauska 48-ról:
„Villány egyik gasztronómiai célpontja kétségtelenül a Sauska 48. Bicsár Attila itt tűnt fel újra 2017-ben a külföldön szerzett tapasztalatait követően, és alkotta meg a »felszabadult falusi gourmet konyha« fogalmát. Sauska Krisztián ehhez igazán méltó helyszínt és hátteret biztosított. A tehetséges és nagy múltú séfnek köszönhetően a Sauska 48 már a legelső pillanattól kimunkált ételekkel, egyszerű, de nagyszerű, magabiztosan teljesítő konyhával várja a Villányba utazókat.
A fine dining világából ismert, három összetevőre épülő fogásokat hozza a Sauska 48 étlapja is. Az étterem az adottságait figyelembe véve a vidéki magyar konyha felé fordul, de ezt is nagyon kényszermentesen, kedvesen oldja meg. Az étlap kínálata folyamatosan változva igyekszik követni a szezonalitást és a környékbeli termelők által biztosított lehetőségeket, nagyon érzékenyen eltalált kompozíciókkal. Természetesen tokaji és villányi Sauska borok kísérik az étlapot.”
Végül íme a top 10-es lista a legjobb magyar vidéki éttermekről:
- Anyukám Mondta
- Platán
- Kistücsök Étterem
- Sauska 48
- Pajta – Fenntarthatósági díj
- Bistro Sparhelt
- Macok Bisztró
- Tannin Resto
- Lamareda
- Ikon – Debrecen